Fülek

  • Karácsony és Szilveszter
  • 2014. július 28., hétfő

    SATC 5.- A női nem hatalma

    Sziasztok csajok!

    Bizony, visszatérnek a SATC (Szex és New York) posztok. Bevallom, örültem, mikor az oldalsávban bepipáltátok azt, hogy szívesen olvasnátok újra őket.
    Ahogy ezen a blogon elkezdtem, a sorozat szerint haladok szépen sorjában. Most az 1/5-ös epizód van terítéken, mely több nézőpontból vizsgálja a női nem hatalmát.






    "A szex hatalom, a pénz is hatalom. Így tehát a szexért kapott pénz egyszerűen csak hatalomcsere."- mondja Samatha. De valóban ennyire egyszerű lenne az egész, vagy az, aki a partnerétől ajándékokat fogad el szerelem helyett, az kurva?

    Az egyik barátnőm-, akit azóta is imádok- az egyetemen ritka hedonista életet élt. Nem mondom, gyakran "éheztünk" a szoctámra várva, de amikor volt miből, akkor nagyokat bulizott, s néha én is vele. Egy ilyen buli alkalmával ismerte meg Szponzort. Nos, gondolom el tudjátok képzelni, miért hívtuk így. Az igazi nevére már nem is emlékszem, csak ködösen. A mi kis Samanthánk bizony nem fűzött gyengéd érzelmeket a férfihez, inkább csak élvezte annak figyelmét és az ajándékait. Szponzor fülig beleszeretett a barátnőmbe, akit viszont egyre jobban idegesített, mégis vele maradt még kis ideig, hiszen élvezte a figyelmet. Őt annyira ez a dolog nem hatotta meg, mint pl. engem. Hol van a bűntudat? Annak nincs helye ilyenkor? Aki hülye- esetünkben vak, akár Szponzor-, az így járt? De mi mennyire értékeljük magunkat, ha egy kis anyagi kárpótlásért cserébe megtűrünk egy férfit magunk mellett?

    "A pasi ad, a nő elfogad. Ez a biológiai végzetünk."- Samantha. Valóban így lenne? Patriarchális társadalomban élünk, de ennyire? Feminizmus, hol vesztél el!?

    Miben rejlik a hatalmunk? Mi az, ami a semmibevevés ellenére a Szponzorhoz hasonlókat mellettünk tartja? Mi az, ami miatt megtűrik a férfiak az orgazmus/ boldogság megjátszását? "(...) ennél közelebb sohasem jutottam az egyetemes isteni erőhöz. A pina! (...) Ez a legerősebb hatalom a világegyetemben. A forrása minden életnek, örömnek és szépségnek. (...) rájöttem, hogy az igazság kizárólag a pinában rejlik."- vallja be Charlotte-nak a festőművész. Bizony csajok, a férfiak számára általában nagyon sokat jelent a szexuális vonzerőnk.

    Valljuk be, ezt sokan ki is használjuk. A legtöbb lány -, beleértve a mellenincs tiniket is- mélyen dekoltált felsőkben megy bulizni. Bizony mind ismerjük a cicifelturbózó trükköket, de ezen kívül is milliónyi praktika lapul a zsebünkben, ha szexisség-vészhelyzet van.
    Nem véletlen veszünk magunkra különböző szexi szerepeket. Persze ennek több oka van. Pl. a párunk megörvendeztetése, mókázás, a kapcsolat feldobása, s sokaknak az előrejutáshoz is jó eszköz lehet. Az utóbbi esetben azonban érdemes megkérdeznünk magunkat: mennyit ér az elért cél, ha az odavezető úthoz a kincsünk osztjuk szét. Megéri az iroda ribancának lenni +10e-ért?  Viszont tudom, hogy mind máshogy látjuk a világot. Van, akinek nem olyan rettentő tragédia lefeküdni valaki olyannal, akihez semmilyen érzelmek nem fűzik. Természetesen olyan is van, aki saját női hatalmát csak olyan célokra használja fel, ami a kapcsolat előremenetelét, saját örömének megszerzését és nem az anyagi Mennyországot biztosítja.

    Azért azt sem szabad elfelejtenünk, hogy hatalmunk nagysága többek közt a szülésben is rejlik. Bizony, ez az igazi erő! Életet adunk! És mi van, ha valaki meddő? Annak kevesebb a hatalma? Mennyire értékelik manapság a meddő nőket? Mennyire értékelik a meddő nők saját magukat? A saját válaszomat tudom. Aki szexuális erejét okosan használja fel, lelkileg is érintett egy-egy szexuális aktusban (akár csak ' tetszik a fiú, nem használom ki' szinten is), az valószínűleg nehezebben éli meg a kérdést.




    Hogy mi az én véleményem mai témánkkal kapcsolatban? Itt láthatjátok:



    Ma egy olyan témát boncolgattam, melynek a kérdéseire csupán szubjektív válaszok adhatók. Ebben az esetbe elítélhetjük egyáltalán a másikat, ha más a világnézete, így könnyebben adja magát egy férfinak?
    Mit gondoltok?

    Puszi,
    Pillangólány

    1 megjegyzés:

    1. Végigolvastam egyben a SATC bejegyzéseidet és szerintem érdekes kérdéseket feszegetsz, ne hagyj fel velük!
      A női nem hatalmához a véleményem, hogy nem minden fekete vagy fehér, én nem ítélnék el senkit e miatt, főleg mivel a férfiak nagy része tisztában van vele, hogy a lány aki vele van, csak érdekből van vele, mégis ragaszkodik hozzá..

      VálaszTörlés